Camping Airotel Village Corsaire des 2 Plages à Châtelaillon-Plage
Boek uw verblijf

Toerisme in Charente-Maritime

Ligging

Le Village Corsaire des 2 Plages, gelegen aan de Atlantische kust in de regio Poitou-Charente, in het centrum van de stad Châtelaillon-Plage, is een 4-sterren camping in de buurt van La Rochelle, Île de Ré, Île D'Aix, Fort Boyard en Île d'Oléron. Verder wachten u nog andere ontdekkingen aan de poorten van onze camping: de Marais Poitevin, het Franse groene Venetië, de beroemde steden Rochefort, Royan en Saintes.

Dit betekent heel wat opties voor bezoeken wanneer het weer het niet toelaat om te genieten van het strand, de wateractiviteiten en het vangen van schelpdieren.

Een gastronomisch verblijf in Charente-Maritime

Vis en zeevruchten: schelpdieren, mosselen en oesters die bij eb zo uit het water kunnen worden geplukt en meteen kunnen worden gegeten.

De rijke natuur van de regio, de boter en melkproducten, en de wijngaarden van Cognac en Pineau zorgen voor de reputatie en populariteit van deze uitgestrekte en mooie regio.

Bezoek Charente-Maritime tijdens uw vakantie in de buurt van La Rochelle.

Charente Maritime en zijn 6.864 km² is het belangrijkste Franse departement voor de productie van oesters en mosselen en voor het aantal romaanse kerken.

De gevarieerde landschappen, de oceaan en de eilanden, creëren een droomomgeving. In het westen werd het PAYS ROCHELAIS met LA ROCHELLE, een oude vestingstad die in de Xe eeuw op een rotsachtig platform in het midden van de moerassen werd gesticht, vanaf de 12e eeuw een zeer belangrijke havenstad. Ze werd in 1199 door Eleanor van Aquitanië in het leven geroepen met een gemeentelijk charter. Haar belang, haar vloot, haar omwallingen en protestantse ideeën, verstoorden later de koninklijke macht. Tegen het einde van 1627 bestormen koning Lodewijk XIII en Richelieu La Rochelle, die zich na een belegering van dertien maanden moet overgeven.

Pas in de XVIIIe eeuw kreeg de vestingstad met haar gewelfde straten haar belang terug, met het vertrek van de pioniersschepen naar de Nieuwe Wereld, de invoer van suiker uit West-Indië en bont uit Canada. De revolutie en de oorlogen van het keizerrijk zullen de stad opnieuw in slaap wiegen pas doen ontwaken wanneer de diepwaterhaven van La Pallice aan het einde van de XIXe eeuw wordt aangelegd.

La Rochelle is vandaag een bekende vissershaven (8e grootste commerciële haven van Frankrijk) en een internationale jachthaven met meer dan 3500 boten. Ze is ook het startpunt van de in 1988 gebouwde brug naar het Île de Ré. Deze stad met meer dan 75.000 inwoners telt heel wat musea en een universitair centrum. In 1988 werd ook het grootste privéaquarium van Europa geopend in een prachtige omgeving.

Ontdek ons aanbod van huurwoningen :

Een bevoorrechte locatie in Châtelaillon-Plage

op een steenworp afstand van La Rochelle, Fort Boyard en de eilanden Ré, Aix en Oléron!

Ontdek de regio
carte littoral charente maritime en France
Contactgegevens :
Camping Airotel Village Corsaire des 2 Plages au Sud de La Rochelle en Charente Maritime
Camping VILLAGE CORSAIRE DES 2 PLAGES
Avenue d'Angoulins
17340 Châtelaillon-Plage - Charente Maritime - France
Tél: 05 46 56 27 53
reception@2plages.com
Partners & Labels :