RESERVERING
 

ACTUALITEITEN
FAVORIETEN

Toerisme

LIGGING

"Het Piratendorp les 2 Plages" ligt aan de Atlantische kust in de streek Poitou Charente, midden in de stad Châtelaillon-Plage, op steenworp afstand van La Rochelle, île de Ré, île D'Aix, Fort Boyard, île d'Oléron, du Marais poitevin (het Franse Venetië), de bekende steden Rochefort en Saintes.

Dus er is meer dan genoeg te doen, zelfs als het weer er niet naar is om naar het strand te gaan, of om schelpen te zoeken.

GASTRONOMIE

Vis en zeebanket: schelpdieren, mosselen en oesters die bij eb opgeraapt, en vers uit het water gegeten kunnen worden.

De gulle natuur in de streek, de boter en melkproducten, de Cognac en Pineau wijngaarden, maken dat deze prachtige streek wereldwijd faam en bekendheid geniet.

CHARENTE MARITIME

Charente Maritime is met zijn 6 864 km² het grootste Franse departement voor de productie van oesters en mosselen, en bezit tevens een groot aantal romaanse kerken.

Het gevarieerde landschap, de oceaan met zijn eilanden zorgen voor een prachtig decor. Ten westen ligt de streek PAYS ROCHELAIS met LA ROCHELLE, voormalige vestingstad, in de 10de eeuw gesticht op een rotsplaat midden tussen de moerassen. De stad werd vanaf de 12de eeuw een zeer belangrijke haven. In 1199 maakte hertog Willem X van Aquitanië La Rochelle tot vrijhaven.

Maar daarna stond zij door haar status, haar vloot, de stadsmuren, haar protestante ideeën de koninklijke macht in de weg. Tegen het einde van 1627 werd La Rochelle door koning Lodewijk de 13de en Richelieu belegerd; na dertien maanden moest zich gewonnen geven.

Pas in de 18de eeuw herrees deze vestingstad met zijn straten versierd met bogen weer uit zijn as. Ontdekkingsreizigers gingen hier de zee op naar een nieuwe wereld, voor suiker uit de Antillen en bont uit Canada.

De revolutie, de oorlogen van het rijk deden de stad inslapen, om weer wakker te worden aan het einde van de 19e eeuw met de aanleg van een nieuwe haven bij La Pallice.

La Rochelle is tegenwoordig een bekende vissershaven (8ste Franse handelshaven), en een internationale jachthaven met meer dan 3500 boten. Hier kunt u sinds 1988 over een brug naar het eilandje 'île de Ré. Deze stad met meer dan 70 000 inwoners heeft vele musea en een universitair centrum. Eind december 2000 is een droom gerealiseerd met de opening van het grootste privé aquarium van Europa.