Camping Airotel Village Corsaire des 2 Plages à Châtelaillon-Plage
Boek uw verblijf

De eilanden van Charente-Maritime

La Rochelle ligt dicht bij onze camping maar is verre van de enige toeristische bestemming in de omgeving. Trakteer uzelf op een kampeervakantie in de buurt van de eilanden van Charente-Maritime, de een nog charmanter dan de ander.

Camping in de buurt van het Île de Ré aan de poorten van La Rochelle

Île de Ré, op ongeveer 25 minuten van de camping, is een klein stukje paradijs. Het is beroemd om zijn authentieke dorpjes, zijn zoutmoerassen, zijn fijne zandstranden en de vele fietsroutes die u toelaten om op eigen tempo deze gevarieerde landschappen te ontdekken, voor onvergetelijke vakantieherinneringen.

Île d'Aix, een oase van rust

Tijdens uw verblijf op de camping kan La Rochelle, Rochefort of Fouras uw vertrekpunt zijn om het Île d'Aix te bezoeken en onder andere te genieten van het uitzonderlijke uitzicht op Fort Boyard. U ontdekt er een wilde en beschermde natuur en een uitzonderlijk erfgoed, want het is op dit eiland dat Napoleon zijn laatste drie dagen op Frans grondgebied doorbracht vooraleer hij in ballingschap ging. Als u van geschiedenis houdt, aarzel dan niet om het napoleonmuseum op het Île d'Aix te bezoeken.

Île d'Oleron, 'het stralende eiland', voor een zonnige vakantie

Het Île d'Oléron heeft een indrukwekkende natuur: een prachtig strand waar u uw handdoek kunt neerleggen en zo in het water kunt duiken, bossen en moerassen waar het aangenaam wandelen is en waar u een gevarieerde fauna en flora kunt ontdekken. Dit rustgevende stukje paradijs verleidt met zijn kleurrijke hutten, zijn charmante dorpjes zoals Château-Oléron en zijn vissershaven. U kunt er genieten van adembenemende landschappen en panorama's, bijvoorbeeld door de 220 treden van de vuurtoren van Chassiron te beklimmen.

Île Madame, ook toegankelijk voor mannen!

Île Madame, halverwege tussen La Rochelle en Royan, is alleen bij eb te bezoeken, en is slechts 1 km groot. U kunt er met de auto naartoe, maar ter plaatse is het vooral fietsen en wandelen geblazen om dit kleine wilde natuurgebied te ontdekken. Een geweldige manier om te ontspannen tijdens uw kampeervakantie aan de poorten van La Rochelle en de prachtige eilanden van de Charente-archipel.

Ontdek ons aanbod van huurwoningen :

Een bevoorrechte locatie in Châtelaillon-Plage

op een steenworp afstand van La Rochelle, Fort Boyard en de eilanden Ré, Aix en Oléron!

Ontdek de regio
carte littoral charente maritime en France
Contactgegevens :
Camping Airotel Village Corsaire des 2 Plages au Sud de La Rochelle en Charente Maritime
Camping VILLAGE CORSAIRE DES 2 PLAGES
Avenue d'Angoulins
17340 Châtelaillon-Plage - Charente Maritime - France
Tél: 05 46 56 27 53
reception@2plages.com
Partners & Labels :