Camping Airotel Village Corsaire des 2 Plages à Châtelaillon-Plage
Boek uw verblijf

Camping in de buurt van Rochefort

Rochefort, gelegen op de rechteroever van de rivier de Charente, is een rustige en aangename stad, met een prestigieus verleden en geklasseerd als een stad van kunst en geschiedenis. Wij kunnen u alleen maar adviseren om er een bezoek te brengen tijdens uw verblijf op de camping aan de poorten van La Rochelle.

Een wandeling in de stad Rochefort

Kamperen in de buurt van Rochefort-sur-Mer is de perfecte gelegenheid om deze stad met haar rijke erfgoed en vele schatten te bezoeken. Rochefort, gebouwd in de vorm van een dambord, is een stad met een verbazingwekkende geschiedenis, en is ontstaan uit het militaire arsenaal dat in 1666 door Colbert, minister van Lodewijk XIV, werd geïnstalleerd. Vandaag zijn er heel wat plekjes te ontdekken in Rochefort-sur-Mer. Het is leuk om door de stad te wandelen, naar de Place Colbert zoals in de beroemde film Les Demoiselles de Rochefort van Jacques Demy, een drankje te drinken op het terras of te verdwalen in het doolhof van de zeeslagen, een doolhof van hagen waar jong en oud tussen twee museumbezoeken door de stad kunnen verkennen. Rochefort is een gerenommeerd kuuroord en de ideale plek om uw batterijen op te laden. De stad maakt deel uit van een gemeenschap van stedelijke gebieden genaamd Rochefort-Océan, waar u kunt wandelen door een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed tussen land en zee. U ontdekt er prachtige natuurgebieden met een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Of het nu gaat om de Réserve Naturelle du marais d'Yves, de Réserve Naturelle de Moëze of de badplaats Lagunage de Rochefort, op elke plek vormt u een band met de unieke natuur tijdens uw verblijf op de camping in de buurt van La Rochelle. Terug in de beschaving kunt u genieten van de vele musea van de stad Rochefort, op slechts 20 minuten van de camping. Ontdek het museum Hèbre Saint-Clément, dat u laat kennismaken met de stad en een beroemde schrijver en marineofficier via een virtueel bezoek in 3D aan het huis van Pierre Loti. Tijdens uw bezoek aan dit prachtige museum krijgt u prachtige stukken en collecties te zien.

Het fregat Hermione

Het fregat Hermione, aan de oevers van de Charente, is een replica van het Franse oorlogsschip dat aan het einde van de 18e eeuw in gebruik was en dat veel publiciteit kreeg tijdens haar reis naar Amerika. Na lange renovatiewerkzaamheden (17 jaar) die in 1997 van start zijn gegaan, heeft Hermione verschillende reizen over de hele wereld gemaakt, zowel naar de Verenigde Staten als langs onze kusten naar Brest of Saint-Malo. Tijdens uw verblijf op de camping in Châtelaillon-Plage heeft u misschien de kans om dit prachtige schip voor anker te zien liggen in de wateren van La Rochelle. U kunt er een rondleiding krijgen om het dagelijks leven van een zeeman in de 18e eeuw te ontdekken. De bemanningsleden zullen u kennis laten maken met het fregat tijdens een leuk en informatief bezoek. En u krijgt er zelfs een stukje theater bij, verzorgd door een kanonnier van Hermione, Honoré Pineau! Vergeet niet langs de winkel te gaan als u wilt vertrekken met een souvenir van uw bezoek aan wat ongetwijfeld het belangrijkste bouwwerk van Rochefort-sur-Mer is. We willen u wel waarschuwen: het is mogelijk dat het bezoek en de aanschouwing van dit prachtige schip u zullen doen verlangen naar een tocht op zee... Waarom niet naar Île de Ré, in de buurt van onze camping? Ook Île d'Aix, Île d'Oléron, of Île Madame zijn erg de moeite waard tijdens uw vakantie in de buurt van La Rochelle...

Corderie Royale de Rochefort

De Corderie Royale, de langste touwfabriek in de XVIIe eeuw, is de parel van de scheepswerf van Rochefort. Ontdek de geschiedenis, leer meer over de zeeknopen en gebruik uw smartphone om een samenzwering te dwarsbomen met een stripheld. Op een steenworp afstand, bouwt men aan de replica van de Hermione. Deze prachtige driemast-zeilboot bracht La Fayette in 1780 naar Amerika.

Ontdek de geschiedenis van een van de belangrijkste fabrieken van de 18e eeuw: de Corderie Royale, gelegen in Rochefort, vlakbij onze camping in Châtelaillon-Plage.

Hoewel het gebouw op het eerste gezicht meer op een paleis lijkt, voorzag dit zeer lange gebouw de koninklijke schepen van onderdelen en touwen.

Vandaag is de Corderie Royale een museum dat vele tentoonstellingen en bezoekers herbergt.

Tijdens uw tussenstop op deze fascinerende plek leert u meer over de methode van het maken van traditionele touwen, en dankzij de zeemansworkshop kunt u ook leren hoe u zeeknopen kunt maken.

Tijdens uw vakantie in Charente Maritime mag u de Corderie Royale in de buurt van de camping in Châtelaillon-Plage in geen geval missen.

Tarieven:

Tarief 1: site Corderie Royale of werkplaats van de Hermione (exclusief bezoek aan de Coeur de l'Hermione): Volwassene: € 9 6 - 15 jaar: € 5 Kind tot 6 jaar: gratis Familietarief (2 volwassenen + 2 kinderen): € 25

Tarief 2: site Corderie Royale of werkplaats van de Hermione (exclusief bezoek aan de Coeur de l'Hermione): Volwassene: € 16 6 - 15 jaar oud: € 9 Kind tot 6 jaar: gratis Familietarief (2 volwassenen + 2 kinderen): € 45

Ontdek ons aanbod van huurwoningen :

Een bevoorrechte locatie in Châtelaillon-Plage

op een steenworp afstand van La Rochelle, Fort Boyard en de eilanden Ré, Aix en Oléron!

Ontdek de regio
carte littoral charente maritime en France
Contactgegevens :
Camping Airotel Village Corsaire des 2 Plages au Sud de La Rochelle en Charente Maritime
Camping VILLAGE CORSAIRE DES 2 PLAGES
Avenue d'Angoulins
17340 Châtelaillon-Plage - Charente Maritime - France
Tél: 05 46 56 27 53
reception@2plages.com
Partners & Labels :